Naše rekreační a potápěčská základna Manjana, která se nachází se na ostrově Brač, Vám nabízí kurzy potápění a možnost ubytování v kempu nebo v apartmánech.
Nabízíme Vám kurzy potápění v Chorvatsku, které provozujeme na naší základně Manjana. Připraveny pro Vás máme kurzy potápění pro začátečníky, kurzy potápění pro pokročilé, a také kurzy potápění určené pro získání profesionální licence.
Užijte si potápění v Chorvatsku v naší základně Manjana. V okolí základy se nacházejí krásné zátoky, stěny, útesy a jeskyně, takže ideální podmínky pro skvělé potápění v Chorvatsku.
ing. Tomáš Žert
Za pět let , co píšu tyhle stránky se mi nepsalo tak těžko jako teď, taky sem si nechal 3 měsíce odstup............ marně přemejšlím, jak vzdát hold nejlepčimu kámošovi. Na otázku " do prdele proč zrovna on a tak blbě?" si neumím odpovědět . Stejně to vyjde nastejno, Tomáš je prostě pryč a pokouším se s tím naučit žít. Tomáš umřel při potápění, činnosti, kterou miloval a snad jen tohle může bejt jakás takás útěcha. Zůstaly tři děti a manželka, to poslední stejně mrňavý jako to moje, začínám se bát a přemejšlet, jestli nelítáme moc vysoko. Paradoxem je, že ze stovek potápěčů, co se s nima tady potkávám, patřil mezi absolutní špičku ( stejně tak horolezec, fotograf....) a pak taková hloupá, idiotská chyba.....Zrovna sme spřádali další plány na objevování novejch jeskyní na Brači u čehož Tomáš od začátku byl , plánovali zimní cesty po světě a těšil sem se, jak ho při dovolený s rodinou jeho a přátel u nás na Brači, zasvětím do příprav celovečerního bijáku, co sem s ním kurňa potřeboval taky helfnout. Jeho rodina a přátelé sice přijeli, ale sypali sme Tomášův popel do moře a stavěli pomníček v jeskyni.....Jeho poslední mail ,těsne před odjezdem ( - Hola nacelniku. Diky za link. Tu je hnusne az beda. Odjezd jsme o den posunuli, jedeme zitra, ve Ct v noci zpet. Supl jsem na svuj web obe akce z Manajam, na kterych jsem byl, je to hojne prospikovano odkazy na Tvuj raj na zemi. T. ) mi přijde teď tak nějak symbolickej a některá z našich úžasnejch krápníkovejch jeskyní určitě dostane jeho jméno. Ten web, kterej Tomáš vzpomíná v mailu, zprovoznil zrovna před pár dny a najdete ho na http://www.dvsline.cz/tomas.zert/ . Cesta na kterou odjel, byla na vrak Vis někde u Cresu a byla do prdele úplně poslední . Na pánbíčky nevěřím, tam útěchu nenajdu, je to prostě konečná . Někdy je to makačka - zůstat naživu. Měl sem tě rád, chlape náčelník
Z kusu krápníku ( 50 kg) sme nechali vyrobit malej pomníček
Nejlepší kámoši a manželka na poslední plavbě
V Maňajamě 2, kde sme se Tomášem naposled potápěli, má teď kousek nad hladinou jezírka pomníček. Krásný místo.
Manželka Martina vrací Toma moři a posílá za ním věnečky
Cesta zpátky. Někdo to zkoušel s kořalkou, někdo polykal samotný slzy............díky Tome.